Gezonder werken

Planten in een interieur hebben een positief effect op uw medewerkers. De planten zuiveren de lucht, houden de luchtvochtigheid op peil, zijn geluiddempend, verhogen het vertrouwen, reduceren stress en stimuleren de arbeidsproductiviteit. Ze verhogen zelfs de creativiteit én kunnen herstel na ziekte bevorderen. Kortom, planten zorgen voor gezonder werken.

Luchtkwaliteit kantoor

Het effect van planten op luchtkwaliteit

Onderzoek naar beste luchtzuiverende plant

Drie onderzoekers van Wageningen University & Research vertellen over de potentie van planten als luchtzuiveraars. Planten geven een gebouw niet alleen een prettige uitstraling, ze zuiveren ook nog eens de lucht. In 1989 wees een NASA-studie uit dat kamerplanten de lucht in gebouwen kunnen zuiveren van giftige stofdeeltjes. Verschillende soorten planten bezitten de eigenschap een positief effect te hebben op het welzijn van mensen.

Innovative Plant Technology

Dit is de website van Dr. Ronald Wood. Hij is onder andere lid van de International Society for Indoor Air Quality (ISIAQ) en ‘The Clean Air Society of Australia and New Zealand’ (CASANZ), Indoor Air Special Interest Group. Dr Wood doet al vijftien jaar onderzoek naar de rol van planten bij de verbetering van het binnenmilieu. Met name zijn laatste onderzoek ‘Pot plants clean air’ is een belangrijk onderzoek op dit gebied.

Kamal Meattle vertelt hoe je makkelijk frisse lucht kunt kweken

Onderzoeker Kamal Meattle legt uit hoe de combinatie van drie alledaagse kamerplanten, bij gebruik op specifieke plaatsen thuis of op kantoor, kan resulteren in een meetbaar schoner binnenklimaat.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bij Hoogendoorn Projectbeplanting staan we altijd voor u klaar, om u te informeren, te adviseren en u geheel vrijblijvend te voorzien van een offerte op maat.