Moswand

Mos is een natuurproduct dat toepasbaar is in elk interieur. Zelfs op plaatsen waar geen daglicht komt. Een moswand of mosschilderij heeft een jarenlange levensduur, omdat het mos is geïmpregneerd met milieuvriendelijk glycerine dat er voor zorgt dat het mos soepel, stofafstotend en brandvertragend wordt.

Uw eigen moswand al vanaf € 224,- per m2

Moswand Utrecht

Maak mos de eye-catcher van uw interieur

Mos in het interieur is op verschillende manieren toe te passen: mospaneel, mosschilderij en mobiele moswand. Wij gebruiken mos in verschillende soorten en kleuren. Onze moswanden zijn leverbaar in iedere gewenste vorm of afmeting.

Mossoorten

Rendiermos
Cladonia stellaris groeit in Noorwegen. Het mos wordt op een verantwoorde manier geoogst, er wordt geen schade toegebracht aan de natuur en het mos groeit weer terug aan. Het heeft een sponsachtige structuur en een hoge akoestische demping. Rendiermos is leverbaar in de standaardkleuren Moss Green, Middle Green, Spring Green, Old Spring en Naturel. De gebruikte kleurstoffen zijn niet toxisch en zeer kleurvast.

Platmos
Gerimpeld platmos / Lappenmos ofwel Plagiothecium undulatum komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is zoals de naam zegt vrij plat, ca 10 tot 20 mm.  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos waardoor deze zacht blijft. brandvertragend, vuil-afstotend en zeer lang de kleur behoud. Dit mos wordt door ons bevestigd met speciale lijm, met als basisbestanddeel aardappelzetmeel. Beschikbare kleur is Green.

Bolmos
Bolmos (officiële naam Leucobryum glaucum) is een bladmos en komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is ca. 10 tot 50 mm. hoog  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos  en Lappenmos waardoor deze zacht blijft. brandvertragend, vuil-afstotend en zeer lang de kleur behoud. Dit mos wordt door ons bevestigd met speciale lijm, met als basisbestanddeel aardappelzetmeel. Beschikbare kleur is SpringGreen en MossGreen. Bolmos is vanwege de dikte en structuur moeilijk te prepareren, waardoor deze het kostbaarste is.

Mosschilderijen

Het mos is ook leverbaar als schilderij. Met de juiste lijst krijgt het mos de uitstraling die bij uw interieur past. Leverbaar in diverse afmetingen. Wij adviseren u hier graag over.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bij Hoogendoorn Projectbeplanting staan we altijd voor u klaar, om u te informeren, te adviseren en u geheel vrijblijvend te voorzien van een offerte op maat.

Contact

Telefoonnummer: 030 – 6340010
E-mail: info@hoogendoornprojectbeplanting.nl